Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο των δράσεων του τμήματος Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence (SE), η Κινητή Αθλητιατρική Μονάδα (ΚΑΜ) προγραμματίζεται να πραγματοποιήσει ένα καινοτόμο πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων στους Φούρνους το διάστημα από 31 Μαρτίου 2023 έως 02 Απριλίου 2023,μαζί με τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες οι οποίες θα προσφέρουν δωρεάν ιατρική περίθαλψη στους κατοίκους του νησιού.

H Κινητή Αθλητιατρική Μονάδα (ΚΑΜ) του Τμήματος Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence που λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά ηλικίας 06 – 18 ετών καθώς και σε ενήλικες να έρθουν σε επαφή με την κίνηση μέσω της καταγραφής δεικτών της σύστασης του σώματος, της αξιολόγησης φυσικών ικανοτήτων και της πολύπλευρης κινητικής εκπαίδευσης. Επιπλέον, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία  για μαθητές και γονείς που αφορά στην φυσική δραστηριότητα, στην διατροφή και στην ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων.

Στα πλαίσια του προγράμματος « Στο Σχολείο της Κίνησης» τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου θα λάβουν μέρος σε διασκεδαστικά παιχνίδια μυαλού και σώματος, ενώ τα παιδιά του Γυμνασίου θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το πένταθλο του προηγμένου αθλητικού τεχνολογικού εξοπλισμού για την αξιολόγηση των πνευματικών και σωματικών δεξιοτήτων τους.

Οι ενήλικες μπορούν να ενημερωθούν για το επίπεδο της φυσικής τους δραστηριότητας συμμετέχοντας σε απλές δοκιμασίες που συνδέονται με την υγεία λαμβάνοντας πολύτιμες συμβουλές σε θέματα κίνησης, διατροφής και ύπνου.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Για τη συμμετοχή απαιτείται η ανάρτηση ιατρικής βεβαίωσης ενηλίκου ή παιδιού (εντός του τελευταίου δωδεκαμήνου με σφραγίδα από καρδιολόγο, παιδίατρο ή παθολόγο) που επιτρέπει την άθληση.Επιπλέον, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι  γίνονται δεκτά τα Α.Δ.Υ.Μ τελευταίου δωδεκάμηνου καθώς και αντίγραφο κάρτας υγείας αθλητή για τους μαθητές που θέλουν να συμμετέχουν.

Επιπλέον, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι προς διευκόλυνση σας μπορείτε να λάβετε ιατρική βεβαίωση μετά από κλινική εξέταση από την αντίστοιχη ειδικότητα γιατρού (παθολόγος ή παιδίατρος) η οποία θα πραγματοποιηθεί στον χώρο λειτουργείας των ιατρειών του προγράμματος των Κινητών Ιατρικών Μονάδων.

Η διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσει ο κάθε συμμετέχοντας είναι να κλείσει ηλεκτρονικά το ραντεβού του είτε μέσω:

  • Της ιστοσελίδας https://mykim.gr
  • Tης εφαρμογής MyKIM διαθέσιμη σε Playstore & Appstore

Τα απαιτούμενα στοιχεία είναι, ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ΑΜΚΑ, τηλ. επικοινωνίας.Είναι απαραίτητο να αναφερθεί ότι η δράση θα πραγματοποιηθεί εφόσον έχουν δηλώσει συμμετοχή άνω του 50% του συνόλου των παιδιών Δημοτικού / Γυμνασίου.

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με (*) είναι υποχρεωτικά και παρακαλούμε να συμπληρωθούν με ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ.
Γονέα / Κηδεμόνα
Γονέα / Κηδεμόνα
Click or drag a file to this area to upload.

Ενημερώσεις

Όροι Χρήσης