ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕ, ΓΥΜΝΑΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!

H Kινητή Αθλητιατρική Μονάδα ενώνει τις δυνάμεις της με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα The Tipping Point (TTP) προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία στα παιδιά Γυμνασίου Λυκείου Αλοννήσου.

H Κινητή Αθλητιατρική Μονάδα (ΚΑΜ) του Τμήματος Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence που λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά και αθλητές απομακρυσμένων περιοχών ηλικία 6-18 ετών να πάρουν μέρος σε εργομετρικές αξιολογήσεις.

Μέσα από οργανωμένο παιχνίδι και διασκεδαστικές ασκήσεις, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να διασκεδάσουν, να έρθουν σε επαφή με τεχνολογικό εξοπλισμό και ταυτόχρονα να αξιολογηθούν από τους επιστήμονες άσκησης και διαιτολόγους. Όλη η διαδικασία της αξιολόγησης έχει παιγνιώδη μορφή και το βασικό χαρακτηριστικό της είναι η διασκέδαση των παιδιών. Μεταξύ άλλων οι μετρήσεις αφορούν τη δύναμη, την ταχύτητα, το χρόνο αντίδρασης και τη σύσταση σώματος του παιδιού, χαρακτηριστικά που διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο στην ομαλή ανάπτυξη τους. Οι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, βασισμένοι στη διεθνή βιβλιογραφία δίνουν κατευθύνσεις και καθοδήγηση στα παιδιά και τους γονείς με σκοπό τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης αλλά και της γενικότερης υγείας τους. Σκοπός του προγράμματος είναι η επαφή των μαθητών με την κίνηση και την υγεία μέσω της πολύπλευρης κινητικής εκπαίδευσης, της αξιολόγησης με γηπεδικές και εργαστηριακές δοκιμασίες και της καταγραφής δεικτών της σύστασης του σώματος.

Παράλληλα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα The Tipping Point (TTP) έχει ως σκοπό να συμβάλει στην ενδυνάμωση νέων ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας, ώστε να ανακαλύψουν τα ενδιαφέροντά τους και να λάβουν πιο συνειδητοποιημένες αποφάσεις για τα επόμενα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά τους βήματα.

Εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις και το χρόνο με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μαθητές ανεξαρτήτως γεωγραφικής περιοχής, οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης, διευρύνουν τους ορίζοντές τους και μαθαίνουν πέρα από στερεότυπα για επαγγέλματα και ιδέες συνομιλώντας με ανθρώπους-πρότυπα (μέντορες) σε όλο τον κόσμο – τους οποίους δε θα μπορούσαν να συναντήσουν διαφορετικά.

Έως σήμερα, 650+ σχολεία και κοινότητες από την Κρήτη έως την Άρτα και τον Έβρο, έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του TTP, με τη σημαντική υποστήριξη 1.200+ εκπαιδευτικών και την πολύτιμη συνεισφορά ~2.000 μεντόρων, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους από 40.000 μαθητές να εμπνευστούν και να συνδεθούν με τη σύγχρονη αγορά εργασίας, από την άνεση της τάξης τους.

Διεξαγωγή προγράμματος:

Γυμνάσιο – Λύκειο: Παρασκευή 10.02.23 ώρα 11:00-14:00 & Σάββατο 11.02.23 ώρα 10:00-13:00

Δημοτικό: Κυριακή 19.01.23, Ώρα: 10.30 – 13.30 & Δευτέρα 20.01.23, Ώρες 11:00 – 14.00

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου Λυκείου και για τη συμμετοχή σε αυτό απαιτείται η συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής έως την Παρασκευή 03.02.23 και η ανάρτηση ιατρικής βεβαίωσης παιδιού (εντός του τελευταίου δωδεκαμήνου με σφραγίδα από καρδιολόγο, παιδίατρο ή παθολόγο) που επιτρέπει την άθληση.

Για την έγκριση της συμμετοχής του παδιού στο πρόγραμμα, απαιτείται η συμπλήρωση των παρακάτω στοιχείων από τον ΓΟΝΕΑ/ΚΗΔΕΜΟΝΑ του.
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με (*) είναι υποχρεωτικά και παρακαλούμε να συμπληρωθούν με ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ. Σας επισημαίνουμε ότι η Αίτηση Συμμετοχής δεν μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς την επισύναψη της ιατρικής βεβαίωσης, επομένως, προς διευκόλυνση σας, αν προς το παρόν δεν την έχετε στη διάθεση σας, μην προβείτε στην συμπλήρωση των στοιχείων σας.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ

Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις, που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ.6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνω ότι εγώ:

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΟΝΕΑ / ΚΗΔΕΜΟΝΑ

Νησί / Πόλη
Γονέα / Κηδεμόνα
Γονέα / Κηδεμόνα
Click or drag a file to this area to upload.

ως ασκών τη γονική μέριμνα και κηδεμονία του παιδιού με τα παραπάνω στοιχεία:

Ενημερώσεις

Όροι Χρήσης